26. sep. 2012

Bananin kruh s suhimi marelicami

Oh, radosti bananinega kruha. In tale mi je, ne da bi se hotela pretirano hvalit, resnično uspel. Mehak in rahel kot kak biskvit (in to brez ene same jajce) v kombinaciji s suhimi marelicami povzroča pravo malo odvisnost in spominja na tiste bogate jajčne rulade, iz katerih se cedi marelična marmelada. Najboljša stvar? Povsem enostaven za pripravit in s čisto minimalno sestavin. Oh yeah. =)

Sestavine:
  • 3 večje zrele banane, zmečkane v pire
  • 1 s pz pirine moke
  • 2 čž pecilnega praška
  • 1/2 čž sode
  • 2 laneni jajčki (2 jž zmletih lanenih semen, pomešanih z nekaj mlačne vode)
  • 1/2 čž ingverja v prahu
  • 1/2 čž cimeta
  • suhe marelice, narezane na koščke (po možnosti nežveplane, prosim ;))

Postopek:

Enostaven- suhe sestavine se zmeša posebej, potem se doda mokre (torej samo zmiksane banane in laneni jajčki...aja, tile dve naj nekaj časa počivata, da se fino spojita). Testo bi moralo biti bolj gosto in čisto rahlo tekoče (podobno kot testo za biskvit, za lažjo predstavo), vlije se v model in da pečt. Jah, zdaj pa čas pečenja? Iskreno povedano, pojma nimam, redko kdaj "štopam"- pač redno preverjam. Recimo da nekje pol ure? Mogoče več, mogoče ven. Preverite! Jaz bom pa, takoj ko mi spet kake banane na pultu preveč dozorijo, sčekirala še sama. Navsezadnje se mi ga že je. :D




Ni komentarjev:

Objavite komentar