Naslov pove vse, ne? Mandljevo mleko sicer ni nobena umetnost, čeprav se (mogoče) tako sliši. Sestavine so povsem ensotavne, isto priprava, edina stvar, ki je ne smeš pozabit oz. bit len (priznam, priznam :))- je ta, da daš namakat mandlje. Ti se morajo "kopat" vsaj 8 ur.
Tole je povsem osnovni recept, takšen katerega se večinoma poslužujem, razen ko delam kake aromatizirane zadeve.
Sestavine:
Postopek:
Za vsaj 8 ur namočimo mandlje, ki bodo v tem času "zrasli" oz. pridobili na volumnu. Vsi tisti, ki priplavajo na površje so za proč, ker so (praviloma) žarki. Preostali pa romajo pod vodno kopel, nato pa v blender, skupaj s svežimi tremi skodelicami vode, ščepom soli in ščepom čiste vanilije. Blendam sicer po občutku, vendar vsekakor ne več oz. dlje kot 1 minuto. Nato zadevo prelijem preko drobnega cedila, ki ujame pulpo. Bolj sladkosnedi lahko dodate žlico ali dve agave, drugega sladila, lahko datlje. V hladilniku zdrži okoli 3 do 4 dni. Mislim vsaj- ponavadi ne ostane tako dolgo. ;)
Tole je povsem osnovni recept, takšen katerega se večinoma poslužujem, razen ko delam kake aromatizirane zadeve.
Sestavine:
- 1 s mandljev + 3 s vode
- 3 s vode
- ščep soli
- ščep čiste vanilije
Postopek:
Za vsaj 8 ur namočimo mandlje, ki bodo v tem času "zrasli" oz. pridobili na volumnu. Vsi tisti, ki priplavajo na površje so za proč, ker so (praviloma) žarki. Preostali pa romajo pod vodno kopel, nato pa v blender, skupaj s svežimi tremi skodelicami vode, ščepom soli in ščepom čiste vanilije. Blendam sicer po občutku, vendar vsekakor ne več oz. dlje kot 1 minuto. Nato zadevo prelijem preko drobnega cedila, ki ujame pulpo. Bolj sladkosnedi lahko dodate žlico ali dve agave, drugega sladila, lahko datlje. V hladilniku zdrži okoli 3 do 4 dni. Mislim vsaj- ponavadi ne ostane tako dolgo. ;)
Ni komentarjev:
Objavite komentar