13. mar. 2013

Presna ajdova kaša z banano

Ta-da...spoznajte enega mojih naaaaaaj zajtrkov. Ki je tako enostaven za pripravo, da je že kar smešno. Vse, kar morate narediti je vključiti palični mešalnik (ali pa kak drug blender, no). Namočena ajda, banana, rožič, tahini, tona cimeta....zmagovalna kombinacija. Edina stvar, ki jo morate narediti, če želite presno zadevo, ajdo prej namočit. Baje je dovolj že 20 minut, čeprav jo sama vedno namakam kar čez noč. Seveda pa jo lahko tudi skuhate.

Sestavine (za 1 osebo):
  • 1/2 s suhe ajdove kaše
  • 1 1/2 s vode
  • 1 velika, zrela banana (naj bo sladka)
  • 1 čž tahinija
  • 1-2 rožiča ali mešanica čistega kakava in rožiča
  • cimet
Postopek:

Preden greste spat, namočite ajdovo kašo. Zjutraj jo operite, stresite v posodo, skupaj s preostalimi sestavinami, zblendajte in po želji obložite z narezano banano ali drugim sadjem, sladilom, oreščki ali semeni,..predvsem pa- uživajte!

Ok, mogoče sem preveč pristranska, ker ajdo enostavno obožujem. Resno. Vem, da večini celo (zelo) ni všeč, sama pa bi lahko jedla kar takšno- samo namočeno, brez dodanih začimb, zelišč, sladil, sadja ali česarkoli. Ajda je pač "moj zakon". Poleg tega pa zbistri misli. ;)

*le sigh* vem, da ne izgleda okusno in da je videt mal'ce smešno. ampaaaak- predsodke na stran in probat, res je noro, noro dobro! :) puding za zajtrk, če rečem.



Ni komentarjev:

Objavite komentar