26. mar. 2013

Kokosova granola z mangom in mangov parfait za zajtrk

Ah, mango, kako te obožujem!! Sicer še nisem našla načina, kako te pojesti, brez da bi "usrala" celo kuhinjo, ma nima veze. Samo da si mehak, sladek in brez nitk.
Zadnjič pa sem v omari odkrila še sušen mango in glede na to, kak super gre s kokosom dobila navdih, da si ustvarim svojo granolo oz. kosmiče, ki bodo kombinacija- manga in kokosa, seveda. Povsem enostavno, z ne preveč (čudnimi) sestavinami, predvsem pa dobro. :)

Sestavine:
  • 200 g ovsenih kosmičev
  • 1/4 čž cimeta
  • 1/2 čž čiste vanilije v prahu
  • 30 g kokosovih kosmičev (nekje 3 jž)
  • 3 jž javorjevega sirupa

  • sušen mango
  • kokosovi kosmiči

Postopek:

V večjo posodo vsujte ovsene in kokosove kosmiče, dodajte cimet in vanilijo, javorjev sirup ter premešajte, da se prepoji.  Porazdelite po pekaču, pokritim s peki papirjem in dajte za pol ure v pečico, ogreto na 150 stopinj Celzij, nastavljeno na funkcijo ventilator, da se mešanica dobro presuši.
Ko je pečeno, vzamite ven in vsujte v posodo, kjer se naj rahlo ohladi. Dodajte na koščke narezan sušen mango in kokosove kosmiče (spet nekje okoli 30 g).
Hranite v stekleni posodi.


Innn...kako jih zaužiti? S katerimkoli rastlinskim napitkom, mogoče domačim mandljevim mlekom,  lahko pa se tudi igračkate, kot se sama rada, kadar mi čas dopušča. In si naredite hiter (in sfejkan) parfait. In to za zajtrk! Vse kar boste potrebovali je takšna ali podobna granola in en velik, sočen, ravno prav zrel mango.
Tega olupite, razrežite, vržite v blender in blendajte, dokler ne postane kremasto svilnat. V kozarček ali posodico dajte eno jedilno žlico granole, nakar plast manga, spet granola, pa opet spasiran mango,,...in tako do konca, doker ne porabite vsega.

Sama se redko tako igračkam, večkrat pa mango samo zblendam in vsujem gor kosmiče, pa je (jap, sem pač ena tistih, ki tudi smutije pijejo kar iz blenderja :D). Je pa odlično. Namig- v zblendan mango paše tudi kaka žlička kokosovega musa in/ali banana, ali pa posebej zblendana banana kot kakšna "smetana" na vrhu (sama sem ciljala na to, pa ni bilo dovolj zrelih banan doma :/).



Ni komentarjev:

Objavite komentar