3. mar. 2013

Ovsena kaša s suhimi marelicami in kokosovim mlekom

Kremasta, nasitna, topla in slastna. Ovsena kaša je ena mojih naaaaaj jedi, v kombinaciji z marsičem- omejitev je nebo. In pa kup hrane, ki je ne smem, seveda. :) Se pa da s tistimi, kaj jih lahko, narediti prave poslastice. Ta je ena od njih. :)

Sestavine:
  • 1/2 s ovsenih kosmičev
  • 1 s vode
  • ščep soli
  • 1/4 čž čiste vanilije v prahu
  • 2-3 suhe marelice, narezane na koščke
  • 1 jž chia ali lanenih semen
  • kokosovo mleko

Postopek:

Segretje vodo in ko zavre, vanjo vsujte kosmiče, ščep soli, vanilijo in marelice ter znižajte ogenj. Tako se naj kuhajo 5 minut. Po tem času dodajte chia ali lanena semena (po želji, vendar močno priporočam). Naj stoji na najnižjem ognju kakih 10 minut (da se oves in semena dobro napnejo in prepojijo). Presujte v skodelico, dodajte žličko ali dve kokosovega mleka*, potresite s kokosovimi kosmiči, če vam je in uživajte!

* Sama sem uporabila polnomastno kokosovo mleko, tisti "smetanasti" del, zato sta bili dve majhni, a zvrhani žlički več kot dovolj.
PS: En majčken nasvet- najcenejše kokosovo mleko imajo v Mullerju- je bio in dejansko samo kokos in voda, brez dodatkov.  



Ni komentarjev:

Objavite komentar