2. apr. 2014

Čoko datljev ovseni puding s pomarančo

Jagode in čokolada,...se mogoče bolj rima, samo ko pa pride do zajtrka, pa je moja nova zmagovalna kombinacija- oves, datlji in sveža pomaranča. Pa seveda kakav. Kot temna čokolada s pomarančo, saj veste, tisto, kar se prodaja kot bolj ''nobel'' čokolada. Samo da je za zajtrk in da je super yummy.

Ovsena kaša. Jap, pri meni je še vedno oves na sporedu vsak dan, po NZ verjetno še bolj. Oves na 1001 način. Ker je tako preprost. Sploh ko potuješ. Je vsestransko uporaben, hiter za pripravo in poceni. Pa še celo zdrav in pa seveda najpomembnejše- okusen. Čista zmaga. 

Sestavine (za 1 osebo):
  • 1/2 S ovsenih kosmičev
  • voda
  • 1 ČŽ čistega kakava/rožiča
  • 1/2 ČŽ cimeta v prahu
  • 4 ali 5 datljev*
  • ščep soli
  • pomarančna lupinica
  • pomaranča

Postopek:
V kozico vsuješ ovsene kosmiče, datlje, žličko kakava, ščep soli, cimet in malo pomarančne lupinice (sama imam tisto že kupljeno, za sladice), zaliješ z vodo**, zavreš in znižaš temperaturo ter pustiš, da se še ''cmari'' kakih 5 ali 10 minut (dlje, ko stoji, boljše je), 1x vmes vzameš v roke palični mešalnik in vse skupaj zblendaš- ne preveč, samo toliko, da datlji razpadejo. Preložiš v skodelico, dodaš narezano pomarančo, zaliješ s tisto malo (ali veliko) soka, kaj ga pomaranča med rezanjem spusti, premešaš in uživaš!

* količina datljev je odvisna od tega, kako veliki in sladki so. sama imam trenutno ene, ki sem jih privlekla iz letališča v Abu Dabiju in so manj sladki, ampak vseeno božanski
** včasih sem celo merila, da je v razmerju pol skodelice ovsenih kosmičev in skodelica vode, NZ je to poenostavila, ker oh, don't be so fussy, no!, in zdaj dam pač vode po občutku, toliko da gleda malo čez ovsene kosmiče, pazit je samo treba, da je ni preveč ali premalo-po občutku, no. okus hočemo obdržat, ne, zato je boljše začet z manj in po potrebi dodat več, predvsem pa ne preveč komplicirat! živelo nekompliciranje! :D



Ni komentarjev:

Objavite komentar