Po svoje je prav zanimivo, kako veselje imam zadnje čase z mafini. Sicer še vedno ne morem trdit, da so na vrhu mojih naj sladic oz. jedi, ker taki, kot jih jaz jem, so skoraj malo težko sladice. =) No, zadnje čase pa se mi kar zaluštajo tu pa tam, in potem se jih lotim. To pot po navdihu bananinega kruha. Ker če ta uspe, potem bi moralo s podobno maso uspet tudi v obliki mafinov. V družbi borovnic in vanilije je to taka super yummy dišeča hrana, borovnice so pa itak...ljubezen. :) Nekega točnega recepta nisem imela, pač pa sem sproti "čarala". In pričarala okusne in sočne mafine.*
Sestavine: (za 6 večjih mafinov)
Suhe:
Postopek:
V večjo skledo vsujte vse suhe sestavine in jih premešajte. V drugi posodi pa fino zblendajte banani, dodajte riževo mleko in stopljeno kokosovo olje. Mokre sestavine vsujte k suhim in na rahlo premešajte, toliko, da se sestavine med seboj prepojijo. Sledijo še borovnice.
* Niso najbolj sladki, pač samo od banane. Meni je to dovolj, sploh pa v kombinaciji s presno smetano iz indijskih oreščkov (recept kmalu). Seveda se lahko sladkor doda po želji- če je v tekoči obliki, bo verjetno potrebno manj mleka, če pa je sladkor v kristalu, pa več mleka- predvidevam. ;) Eksperimentirajte.
** Če je komu lažje v žlicah- to je okoli 20 JŽ.
*** Sama sem uporabila kar zamrznjene in izpadlo je fino. Niso se razmočile ali razpadle- se vidi, da so domače. :D
Mafini zelo narastejo, so sočni in zelo nasitni. V kombinaciji s presno smetano pa absolutni zmagovalci.
Sestavine: (za 6 večjih mafinov)
Suhe:
- 200 g pirine PZ moke
- 2 JŽ koruznega škroba
- 2 ČŽ pecilnega praška
- 1/2 ČŽ sode bikarbone
- 1/2 ČŽ čiste vanilije v prahu
- ščep soli
- 2 večji, zreli banani
- 80 ml riževega mleka**
- 2 JŽ stopljenega kokosovega olja
- 2 pesti borovnic***
Postopek:
V večjo skledo vsujte vse suhe sestavine in jih premešajte. V drugi posodi pa fino zblendajte banani, dodajte riževo mleko in stopljeno kokosovo olje. Mokre sestavine vsujte k suhim in na rahlo premešajte, toliko, da se sestavine med seboj prepojijo. Sledijo še borovnice.
* Niso najbolj sladki, pač samo od banane. Meni je to dovolj, sploh pa v kombinaciji s presno smetano iz indijskih oreščkov (recept kmalu). Seveda se lahko sladkor doda po želji- če je v tekoči obliki, bo verjetno potrebno manj mleka, če pa je sladkor v kristalu, pa več mleka- predvidevam. ;) Eksperimentirajte.
** Če je komu lažje v žlicah- to je okoli 20 JŽ.
*** Sama sem uporabila kar zamrznjene in izpadlo je fino. Niso se razmočile ali razpadle- se vidi, da so domače. :D
Mafini zelo narastejo, so sočni in zelo nasitni. V kombinaciji s presno smetano pa absolutni zmagovalci.
Zgledajo božansko :)
OdgovoriIzbriši