Spet sem pri kosmičih. In ovsu. Očitno moji naj hrani. Baje sem itak kobila, in še malo, pa bom začela rezgetat. :D Tokrat mi je ponovno zadišala mešanica, ki se jo popeče v pečici, ki je ravno dovolj sladka in čisto malo hrustljava. Odlična z riževim mlekom ali pa potresena na vrh kakšnega gostega smutija/(presnega) pudinga.
Sestavine:
Postopek:
V večjo posodo vsujte vse suhe sestavine in jih na rahlo premešajte. Dodajte tahini** in agavo ter premešajte, da dobite rahlo lepljivo zadevo.
Vsujte na pekač in lepo porazdelite, da ne bo vse na kupu.
Pečica naj bo ogreta na okoli 100 stopinj Celzija, ventilator, peč/suši pa naj se od dobre pol do tričetrt ure.
Kot vedno, je tudi tukaj čas problem, ker pač delam vse po občutku. Ohjej. :) Ves čas 'špegajte' in poskušajte z rokami- kosmiči bi morali postat rahlo trdi in lomljivi na dotik. Hrskavi, recimo. Ko postanejo takšni, povečajte ogenj na kakih 110 ali 120 stopinj in vključite funkcijo ventilator + žar. Za maximalno 10 minut, ravno toliko, da postanejo še bolj hrustljavi in obarvani.
Po peki jih vsujte nazaj v posodo, v kateri ste jih pripravili in pustite, da se ohladijo in pridobijo na hrustljavosti.
Po želji, vendar močno priporočljivo, narežite suhe marelice in jih dodajte že ohlajeni mešanici.
Hranite v stekleni posodi (recimo od kakih vložnin) in uživajte.
* JŽ- zveni malo, vendar ni. Sama imam nekoliko večjo žlico, ki je vedno dodam dodobra zvrhano. Kdor pa ima rad slajše stvari, naj še kar doda kako žlico agave.
** Tahini je, četudi je v hladilniku, kar tekoč, dokler nad njim ostane oljnata zmes, ki preprečuje, da bi se izsušil. Če je presuh, dodajte mičkeno vode, toliko, da postane tekoč oz. da se rahlo raztopi.
Sestavine:
- 1 S ovsenih kosmičev
- 1 zvrhana JŽ kokosovih kosmičev
- 1 zvrhana JŽ bučnih semen
- 1/4 ČŽ cimeta
- 1/2 ČŽ ingverja v prahu
- 1/2 ČŽ vanilije v prahu
- ščep soli
- 1 JŽ tahinija*
- 1 JŽ agave*
- suhe marelice (se dodajo čisto na koncu)
Postopek:
V večjo posodo vsujte vse suhe sestavine in jih na rahlo premešajte. Dodajte tahini** in agavo ter premešajte, da dobite rahlo lepljivo zadevo.
Vsujte na pekač in lepo porazdelite, da ne bo vse na kupu.
Pečica naj bo ogreta na okoli 100 stopinj Celzija, ventilator, peč/suši pa naj se od dobre pol do tričetrt ure.
Kot vedno, je tudi tukaj čas problem, ker pač delam vse po občutku. Ohjej. :) Ves čas 'špegajte' in poskušajte z rokami- kosmiči bi morali postat rahlo trdi in lomljivi na dotik. Hrskavi, recimo. Ko postanejo takšni, povečajte ogenj na kakih 110 ali 120 stopinj in vključite funkcijo ventilator + žar. Za maximalno 10 minut, ravno toliko, da postanejo še bolj hrustljavi in obarvani.
Po peki jih vsujte nazaj v posodo, v kateri ste jih pripravili in pustite, da se ohladijo in pridobijo na hrustljavosti.
Po želji, vendar močno priporočljivo, narežite suhe marelice in jih dodajte že ohlajeni mešanici.
Hranite v stekleni posodi (recimo od kakih vložnin) in uživajte.
* JŽ- zveni malo, vendar ni. Sama imam nekoliko večjo žlico, ki je vedno dodam dodobra zvrhano. Kdor pa ima rad slajše stvari, naj še kar doda kako žlico agave.
** Tahini je, četudi je v hladilniku, kar tekoč, dokler nad njim ostane oljnata zmes, ki preprečuje, da bi se izsušil. Če je presuh, dodajte mičkeno vode, toliko, da postane tekoč oz. da se rahlo raztopi.
Ni komentarjev:
Objavite komentar