Tole ni ravno recept, pač pa bolj ideja, kako porabit zaloge kvinoje, katere vedno skuham več kot preveč. No, zdaj so me izkušnje naučile vsaj tega, da je boljše, da omake in razne kaše oz. priloge kuham posebaj. Ker potem seveda lahko kašo še vedno porabim, kot recimo v tej super solati. :))
Sestavine (za 1 osebo):
Simpl- vse skupaj premešaš, zabeliš po okusu in že se bašeš. :)) Aja, no- kvinojo je potrebno seveda prej skuhat (in ohladit), zelenjavo pa oprat, olupit in nasekljat. Super za vroče poletne dni.
Kot sem rekla- to ni recept, ni odkrivanje tople vode, pač pa ideja, kako biti pri hrani (in njenih ostankih) čim bolj ekonomičen- hrane se pač ne meče proč. ;)
Sestavine (za 1 osebo):
- 1 s kuhane kvinoje
- 1 srednje velika bučka
- 1 večji ali 2 manjša korenčka
- 1-2 zvrhani jž koruze
- oljčno olje in liminon sok
- konopljina semena
- bučna semena
- sol
- peteršilj
Simpl- vse skupaj premešaš, zabeliš po okusu in že se bašeš. :)) Aja, no- kvinojo je potrebno seveda prej skuhat (in ohladit), zelenjavo pa oprat, olupit in nasekljat. Super za vroče poletne dni.
Kot sem rekla- to ni recept, ni odkrivanje tople vode, pač pa ideja, kako biti pri hrani (in njenih ostankih) čim bolj ekonomičen- hrane se pač ne meče proč. ;)
Ni komentarjev:
Objavite komentar