Dnevi se obračajo, blog miruje, kot vse ostalo, kar se dogaja na spletu oz. ob računalniku- verjetno zato, ker se malo več dogaja izven vsega tega- torej v pravem svetu, ne virtualnem. Včasih prav paše- no ja, ne glede na vse, nekaj ostaja nespremenjeno- buče so še vedno zakon! ;)
Sestavine:
Postopek:
V večji posodi pomešajte suhe sestavine, ki jim sledita chia ali laneni jajčki, skupaj z bučnim pirejem. Masa, ki nastane je zelo pocasta in zbita. V kolikor bučnega pireja ne bi bilo dovolj za vso maso, se lahko dolije še čisto malo vode, ampak ne toliko, da testo postane preveč tekoče- to naj bo še naprej gosto, mazljavo in pacavo. Ni najbolj luštno z njim za delat, ampak je rezultat toliko boljši. Masa se naj vsuje s peko papirjem obložen pekač in razmaže čez površino. Ko zadiši in postane hrustljav in ko termometer doseže 98 stopinj Celzija, je zadeva pečena. In odlična- hrustljava skorjica z mehko, topljivo sredico, ki ima okus po samih bučah. :)
Še en nasvet/predlog za serviranje: če dočaka starost nekaj dni in je zaradi tega že suh, ga je fajn narezat na koščke, na suho popečt in servirat na bučni juhi, kjer seveda ne sme manjkat ta pravo bučno olje. Pa dober tek.
Sestavine:
- 250 g moke (uporabila sem pirino polnozrnato)
- 2 ČŽ pecilnega praška
- 1/2 ČŽ sode bikarbone
- sol
- 2-3 JŽ bučnih zmletih bučnih semen
- 1 JŽ celih bučnih semen
- 2 chia ali laneni jajčki (1 JŽ semen+3 do 4 JŽ mlačne vode)
- 1 S bučnega pireja
- voda po potrebi
Postopek:
V večji posodi pomešajte suhe sestavine, ki jim sledita chia ali laneni jajčki, skupaj z bučnim pirejem. Masa, ki nastane je zelo pocasta in zbita. V kolikor bučnega pireja ne bi bilo dovolj za vso maso, se lahko dolije še čisto malo vode, ampak ne toliko, da testo postane preveč tekoče- to naj bo še naprej gosto, mazljavo in pacavo. Ni najbolj luštno z njim za delat, ampak je rezultat toliko boljši. Masa se naj vsuje s peko papirjem obložen pekač in razmaže čez površino. Ko zadiši in postane hrustljav in ko termometer doseže 98 stopinj Celzija, je zadeva pečena. In odlična- hrustljava skorjica z mehko, topljivo sredico, ki ima okus po samih bučah. :)
Še en nasvet/predlog za serviranje: če dočaka starost nekaj dni in je zaradi tega že suh, ga je fajn narezat na koščke, na suho popečt in servirat na bučni juhi, kjer seveda ne sme manjkat ta pravo bučno olje. Pa dober tek.
Ni komentarjev:
Objavite komentar