15. jun. 2013

Kokosov chia puding s sadjem

Končno ga imamo! Poletno vreme s ta pravimi temperaturami- da se razumemo, to so takšne, dovolj blizu ali celo čez 30! In v takem najbolj paše kup sadja, z malo kokosovega mleka, chia semeni in granolo. Ni lih recept, pač pa bolj posledica tega, da ima človek čas in voljo, da se igračka.

Sestavine:

  • 1 s kokosovega mleka*
  • 2 jž chia semen
  • 1/4 čž čiste vanilije (po želji)
  • 2 manjši banani
  • 2 breskvi
  • pest jagod
  • granola (po želji)

Postopek:

Par ur pred serviranjem, zmešajte kokosovo mleko s chia semeni in vanilijo. Dobro premešajte in pretresite ter postavite v hladilnik, kjer naj počiva...vsaj par ur no.
Pred serviranjem na drobno narežite sadje, z izjemo ene banane, ki jo s pomočjo paličnega mešalca spremenite v "pasto". Sadje, bananino pasto in chia puding izmenično naložite v lep kozarec in po vrhu potresite (domačo) granolo (ali pa tudi ne). Seveda lahko vso sadje pustite na dnu in samo na vrhu potresete chia puding in bananino pasto. Konec koncev se bo na koncu itak vse premešalo, da se bo sploh lahko pojedlo. ;) Ampak meni se je danes bilo za igračkat.



* Namesto kokosovega mleka se lahko uporabi katero koli drugo rastlinsko mleko oz. napitek. Tokrat sem uporabila "novega šerifa v mestu" oz. Koko kokosovo mleko, ki sem ga morala sprobat, čeprav iskreno nisem najbolj navdušena, ker pogrešam bolj intenziven okus po kokosu, kot ga recimo ima Caprice- mešanica riževega napitka s kokosom, ki je super yummy in ki jo običajno uporabim za kokos-chia puding. Če drugo ne, pa je vedno fino zmešat polnomastno kokosovo mleko z vodo...yummo. :)


To je ta Koko...saj je za popit, ampak dvomim, da ga bom še kdaj kupila. Za moje pojme manjka intenziven kokosov okus, na voljo je, poleg običajne, še v kakav in jagoda  verziji, cenovno je 2,5 € za liter in 1 € za 2,5 dcl, ima pa dodana vitamina B-12 in D. Škoda, da "šparajo" na kokosu, no. ;)


Ni komentarjev:

Objavite komentar