1. nov. 2014

Polenta z brusnicami in kokosom

Recept- če se mu lahko tako reče- je star, ampak že dolgo nisem objavila nobenega, ker pa je danes svetovni dan veganstva, se zdi nekako primerno, da ga. Receptov ni, ker so baterije na fotoaparatu fuč, isto je fuč moj telefon, no, isto fuč so tudi moje fotografske sposobnosti, samo naj vas to ne zmoti. Zadeva je enostavna in okusna, kljub ne ravno najlepšim, da ne rečem grdim slikam. :P Sladkast kokos, ki gre krasno skupaj s polento in trpkimi brusnicami. Mmmm... :) Pa vesel dan veganstva!

Sestavine:
  • 1 S polente
  • 3 S vode
  • 1/2 S kokosovega mleka (polnomastnega)
  • 1 ČŽ kokosovega masla
  • 1 JŽ agavinega sirupa
  • vanilija v prahu po okusu
  • za dobro pest brusnic

Postopek:

Zavrite vodo, vanjo vmešajte vanilijo, brusnice, agavo, kokosovo mleko in polento, znižajte ogenj in pokuhajte ter dodajte žličko kokosovega masla. Vlijte v s peko papirjem obložen pekač, potresite s kokosovimi kosmiči in ohladite. Potem pa uživajte.





Ni komentarjev:

Objavite komentar