4. nov. 2014

Topla prosena kaša...

...v slastni kombinaciji s kokosom, datlji, vanilijo in jabolkom. Božanski zajtrk za jutra, ko se nikamor ne mudi, ko je dovolj časa in se človek hoče pocartat. No, vsaj meni je všeč, všeč mi je pa tudi, da so sestavine čisto enostavno dostopne in vsakdanje.

Sestavine (za 1 osebo):
  • 1/2 S prosene kaše
  • 1 zvrhana S vode
  • 3-4 datlji
  • 1 zvrhana ČŽ kokosove moke
  • ščep vanilije
  • jabolko*

Postopek:

Proseno kašo je potrebno oprati, datlje pa narezati na manjše koščke- njihova količina je odvisna od sladkosnednosti in velikosti le-teh- ter vse sestavine, razen jabolka dati v posodo, preliti z vodo in počakati da zavre. Potem zmanjšate ogenj in pustite, da se lepo počasi kuha- previdno, odvisno je kuhalne površine- kakšnih 10-15 minut, dokler vsa tekočina ni popita in ostane zgolj sladka in topla, a ne (pre)vroča mehko kuhana kaša. Kar v lonec naribajte jabolko, premešajte in pustite stati še kako minuto ali dve, da se okusi prepojijo. Presujte v lep lonček in dodajte še več kokosa, po želji tudi sladilo ter uživajte. :)

Opombe:
* najboljše je uporabiti kako čvrsto, morda bolj kiselasto jabolko, granny smith je odlična za to jed
* čas kuhanja je odvisen, sama sem res površna in nikdar ne gledam na uro- pač ko ni več tekočine, poskusim, če je že dovolj mehka, če ni, še čisto malo zalijem z vodo in počakam
* lahko se skuha tudi v kakšnem rastlinskem napitku, namesto v vodi, vendar so meni osebno vse kaše veliko bolj všeč, če so kuhane na vodi
* ne pozabit na vanilijo in kokos- data en poseben okus, vendar ne prevladujeta




Ni komentarjev:

Objavite komentar