Sestavine (za 1 osebo):
- 1/2 S prosene kaše
- 1 zvrhana S vode
- 3-4 datlji
- 1 zvrhana ČŽ kokosove moke
- ščep vanilije
- jabolko*
Postopek:
Proseno kašo je potrebno oprati, datlje pa narezati na manjše koščke- njihova količina je odvisna od sladkosnednosti in velikosti le-teh- ter vse sestavine, razen jabolka dati v posodo, preliti z vodo in počakati da zavre. Potem zmanjšate ogenj in pustite, da se lepo počasi kuha- previdno, odvisno je kuhalne površine- kakšnih 10-15 minut, dokler vsa tekočina ni popita in ostane zgolj sladka in topla, a ne (pre)vroča mehko kuhana kaša. Kar v lonec naribajte jabolko, premešajte in pustite stati še kako minuto ali dve, da se okusi prepojijo. Presujte v lep lonček in dodajte še več kokosa, po želji tudi sladilo ter uživajte. :)
Opombe:
* najboljše je uporabiti kako čvrsto, morda bolj kiselasto jabolko, granny smith je odlična za to jed
* čas kuhanja je odvisen, sama sem res površna in nikdar ne gledam na uro- pač ko ni več tekočine, poskusim, če je že dovolj mehka, če ni, še čisto malo zalijem z vodo in počakam
* lahko se skuha tudi v kakšnem rastlinskem napitku, namesto v vodi, vendar so meni osebno vse kaše veliko bolj všeč, če so kuhane na vodi
* ne pozabit na vanilijo in kokos- data en poseben okus, vendar ne prevladujeta
Ni komentarjev:
Objavite komentar