27. okt. 2012

Bučni piškoti s kokosom (Halloween Edition)

Tile piškoti so nastali kot posledica igračkanja. Ki se je obrestovalo. :) Bogat in poln okus kokosa, ki ga lepo dopolni buča. Maslenka itak, iz katere je nastal pire. Edina "greška" bi mogoče lahko bila čičerikina moka, ampak mene tudi ta ne moti preveč, ker jo pač imam rada in sem je navajena. Naslednjič poskušam s chia semeni oz. s še nečim drugim, kar pa naj ostane skrito za zdaj- da vidimo sploh, ali bo za kaj ali ne. =)

Tokratni piškoti so bili v stilu halloween, okrašeni z najboljšim, kar ponuja narava za dekoracijo- mini rozine, semena in kakavova zrna. :) Niso krhki, so pa mehki in okusni, pravi izraz bi bil "chewy" in precej nasitni.

Sestavine:

Suhe:
  • 1 S moke (okoli 120 g, sama sem uporabila pirino polnozrnato)
  • 2 JŽ kokosovih kosmičev (nesladkanih)
  • ščep soli
  • 1 ČŽ pecilnega praška
  • 1/2 ČŽ mešanice mletih klinčkov, cimeta, ingverja in čiste vanilije

Mokre:
  • 2 JŽ čičerikine moke
  • 8 JŽ kokosovega mleka
  • 1 JŽ kokosovega musa
  • 1 JŽ kokosovega olja
  • 3 JŽ javorjevega sirupa (več, če je kdo bolj sladkosneden)
  • 4 JŽ bučnega pireja
 Postopek:

Prvo je potrebno pripraviti mokre sestavine, in sicer tako, da v posodi zmešamo čičerikino moko s kokosovim mlekom in pustimo nekaj časa počivati. Medtem v drugi posodi zmešamo vse suhe sestavine. Po kakih 5 ali 10 minutah, se lahko mokri mešanici, dodajo še ostale mokre sestavine, potrebno jih je dodobra premešati, tako da se kokosov mus in olje "razlezeta". Mokra vsebine posode se presuje v posodo s suho vsebino in meša in meša, dokler ne nastane homogena masa, ki se rahlo lepi in da oblikovat v kepice z žličko. Na peko papir jih naložimo z žličko in jih poravnamo z vilico. Pečejo se nekje od 10 do 15, mogoče 20 minut na okoli 180 stopinj Celzija (jp, nekaj bom morala ukrenit s tem merjenjem časa, haha). Aja, za halloween verzijo jih po želji, okusu in navdihu okrasite z raznimi dodatki, kot so npr. bučna semena, pinjole, korinte, kakavova zrna- preden grejo v pečico, se razume. :)

scared yet? :D

pečeni & nič kaj grozljivi.

takole izgledajo PREDEN grejo "na toplo". :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar