Ha, tile musliji/kosmiči/granola so plod ene take lenobe, da mi še zdaj gre na smeh, ko jih poskusim in so dejansko...tako dobri!
Glede na to, da so kupljene, že pripravljene mešanice muslijev polne sladkorja in čudnih dodatkov, da jih prodajajo kot zdrav obrok ali pa da so take OK verzije svinjsko drage, jih najraje pripravljam doma. Ker je tako smešno enostavno in ker se finančno najlepše izide in ker se lahko prilagajaš samo sebi (to mi je najbolj všeč :D).
Tole je taka kokosova-cimetova mešanica, ki je resnično yummy!
Sestavine:
Suhe
Pretty obvious, ne? Suhe premešaš, dodaš mokre (kokosov mus je fajn dodobra razmešat, najlažje z malo mlačne vode) in vse skupaj pretreseš. Daš pečt oz. sušit v pečico, nastavljeno na ventilator na 100 stopinj Celzija. Zdaj pa spet ta čas, ne! Jao, vidim, da bom morala začet štopat, samo kaj, ko medtem, ko se peče, delam še milijon drugih stvari. Nasploh sem taki "boem" v kuhinji, vse je na približno in po navdihu. Recimo temu, da sem kreativec. :P
Musliji se ne bodo spoprijeli in ne bodo tako hrustljavi kot kakšna granola, pač pa bojo videti kot povsem "navadni" kosmiči. Po želji se lahko kasneje, ko so že pečeni, doda še kakšno narezano suho sadje. Osebno so mi najboljši v družbi naribanega jabolka in riževega mleka.
Glede na to, da so kupljene, že pripravljene mešanice muslijev polne sladkorja in čudnih dodatkov, da jih prodajajo kot zdrav obrok ali pa da so take OK verzije svinjsko drage, jih najraje pripravljam doma. Ker je tako smešno enostavno in ker se finančno najlepše izide in ker se lahko prilagajaš samo sebi (to mi je najbolj všeč :D).
Tole je taka kokosova-cimetova mešanica, ki je resnično yummy!
Sestavine:
Suhe
- 1 velika (musli) skodelica ovsenih kosmičev
- 2 JŽ sončničnih semen
- 1 JŽ kokosovih (nesladkanih) kosmičev
- 1/2 ČŽ cimeta
- ščep čiste vanilije
- ščep mletih klinčkov
- 1 JŽ kokosovega masla (musa), raztopljenega v malo tople vode
- 2, 5 JŽ javorjevega sirupa
Pretty obvious, ne? Suhe premešaš, dodaš mokre (kokosov mus je fajn dodobra razmešat, najlažje z malo mlačne vode) in vse skupaj pretreseš. Daš pečt oz. sušit v pečico, nastavljeno na ventilator na 100 stopinj Celzija. Zdaj pa spet ta čas, ne! Jao, vidim, da bom morala začet štopat, samo kaj, ko medtem, ko se peče, delam še milijon drugih stvari. Nasploh sem taki "boem" v kuhinji, vse je na približno in po navdihu. Recimo temu, da sem kreativec. :P
Musliji se ne bodo spoprijeli in ne bodo tako hrustljavi kot kakšna granola, pač pa bojo videti kot povsem "navadni" kosmiči. Po želji se lahko kasneje, ko so že pečeni, doda še kakšno narezano suho sadje. Osebno so mi najboljši v družbi naribanega jabolka in riževega mleka.
lahko se poje kot jabolčni čolniček...za zajtrke, ko kmalu sledi kosilo ali pa malico =) |
cimet+kokos...to je lepi par. h katermu pašejo sončnice :D |
Ni komentarjev:
Objavite komentar